Εδώ είναι πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άσπρο ξύδι για να καθαρίσετε οποιοδήποτε είδος πατώματος

άσπρο ξύδι

Μπορείτε να καθαρίσετε ξύλινο πάτωμα, αλλά και πλακάκια και μοκέτες με άσπρο ξύδι

Μπορείτε να αγοράσετε διαφορετικά καθαριστικά προϊόντα για κάθε είδος καθαρίσματος που μπορείτε να φανταστείτε, αλλά συχνά η καλύτερη λύση είναι και η πιο απλή. Πάρτε για παράδειγμα το άσπρο ξύδι. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για τόσο πολλά πράγματα. Αυτό που θέλουμε να σας πούμε σήμερα είναι πώς να καθαρίσετε πατώματα με αυτό το προϊόν. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε πατώματα λαμινέιτ, πλακάκια, πατώματα από βινύλιο και μοκέτες. Είναι φτηνό και δεν περιέχει επικίνδυνα χημικά και το πιο πιθανό είναι να έχετε ήδη ένα μπουκάλι σπίτι σας!

Εδώ είναι πώς να καθαρίσετε τα πατώματα σας με άσπρο ξύδι.

Πως δουλεύει το ξύδι;

Το ξύδι έχει pH γύρω στο 2.5, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ όξινο. Εξαιτίας αυτού, μπορεί πολύ εύκολα να διαλύσει την βρωμιά. Επίσης έχει απολυμαντικές ιδιότητες αν και δεν δουλεύει τόσο καλά όπως το οινόπνευμα. Για αυτό καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε καθαριστικά προϊόντα τα οποία είναι λίγο πιο ισχυρά σε δύσκολες συνθήκες. Μην χρησιμοποιείτε ξύδι σε φυσική πέτρα επειδή ενδέχεται να αφήσει λεκέδες. Μην το χρησιμοποιείτε επίσης σε μη γυαλισμένα ξύλινα πατώματα.

Εδώ είναι πώς να σφουγγαρίσετε πατώματα με άσπρο ξύδι:

Το ξύδι είναι ιδανικό για το σφουγγάρισμα σκληρών επιφανειών από υλικά όπως πλακάκια, βινύλιο και λαμινέιτ. Βεβαιωθείτε ότι σκουπίσατε καλά το πάτωμα πριν ξεκινήσετε το σφουγγάρισμα. Ιδιαίτερα σε ξύλινα πατώματα, η βρωμιά και η σκόνη μπορεί να προκαλέσει γρατζουνιές όταν ξεκινήσετε το σφουγγάρισμα. Στην συνέχεια, πάρτε έναν κουβά και αναμείξτε τέσσερα λίτρα νερό με μισή κούπα άσπρο ξύδι. Χρησιμοποιείστε το για να σφουγγαρίσετε τα πατώματα σας. Βεβαιωθείτε ότι θα στραγγίσετε την σφουγγαρίστρα καλά πριν ξεκινήσετε. Στην συνέχεια αφήστε το πάτωμα να στεγνώσει.

Πηγαίνετε στην επόμενη σελίδα για να μάθετε πώς να χρησιμοποιήσετε ξύδι για να καθαρίσετε τις μοκέτες σας!

Σελίδα 1 από 2