Ένας άνδρας πήγε στο νοσοκομείο για έλεγχο – τότε ο γιατρός κοίταξε την ακτινογραφία του και ψιθύρισε: “Λυπάμαι”

Η ακτινογραφία αυτού του αγρότη αποκάλυψε το αδιανόητο – Μάθετε τι σόκαρε τους γιατρούς

Το αποστειρωμένο δωμάτιο του νοσοκομείου γέμισε με μια σιωπή τόσο διάχυτη όσο και η ζέστη της Βομβάης έξω. Ο μόνος ήχος ήταν το σιγανό βουητό του κλιματιστικού και το αργό χτύπημα του ρολογιού στον τοίχο. Ο Rohan Agarwal, ένας ταπεινός αγρότης από τα περίχωρα της Nagpur, βρισκόταν ακίνητος στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Κρατούσε την αναπνοή του, περιμένοντας τα λόγια του γιατρού που θα φώτιζαν τις εικόνες των ακτίνων Χ που κρέμονταν στη λάμψη του φωτός φθορισμού.

Ο Δρ Ajay Kumar, ένας έμπειρος επαγγελματίας, κοίταξε τον Rohan. Το συνήθως γεμάτο αυτοπεποίθηση βλέμμα του είχε μια αλάνθαστη λάμψη λύπης και σοκ. Με έναν βαθύ αναστεναγμό, έβγαλε τα γυαλιά του, το πρώτο σημάδι δυσφορίας, και είπε με σοβαρό τόνο: “Λυπάμαι, κύριε Agarwal”. Η συγγνώμη του κρεμόταν στον αέρα, αντηχώντας απειλητικά στους ψυχρούς, αποστειρωμένους τοίχους του εξεταστηρίου. Η καρδιά του Ρόχαν χτυπούσε δυνατά στο στήθος του και οι παλάμες των χεριών του γλιστρούσαν από τον νευρικό ιδρώτα. Το δωμάτιο έμοιαζε να συστέλλεται, οι τοίχοι έκλειναν πάνω του καθώς το πλήρες βάρος των λόγων του γιατρού γινόταν αισθητό.

Όταν κοίταξε τις εικόνες ακτίνων Χ, ο συνήθως μονόχρωμος κόσμος έγινε σουρεαλιστικός. Αυτό που έβλεπε αψηφούσε την πίστη, αμφισβητούσε κάθε κομμάτι της πραγματικότητας που αγαπούσε. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, αντιμετώπισε τις προκλήσεις που έρχονταν στο δρόμο του με δυνατή καρδιά και ήρεμη ανθεκτικότητα. Αλλά αυτό; Αυτό ήταν πέρα από την αντίληψή του. Το μυαλό του στριφογύριζε με ένα μείγμα σύγχυσης, δυσπιστίας και φόβου. Τι σήμαινε αυτό για τη ζωή του, για το μέλλον του; Αυτό που είδε στην ακτινογραφία έφερε τα πάνω κάτω στον κόσμο του. Οι προηγούμενες πράξεις και αποφάσεις του, κάθε βήμα που είχε κάνει έμοιαζε να οδηγεί σε αυτή τη σουρεαλιστική στιγμή και το μόνο που μπορούσε να σκεφτεί ήταν: “Γιατί εγώ;”!