Ποτέ δεν θα πετάξετε ξανά τα τσόφλια των αυγών αφού διαβάσετε αυτό!

eggshells

Δεν θα ξαναπετάξουμε τα τσόφλια των αυγών ξανά!

Όταν φτιάχνετε μια ομελέτα θα μείνετε με τουλάχιστον τέσσερα τσόφλια αυγών. Οι περισσότεροι θα τα πέταγαν σε ένα κάδο αμέσως, αλλά αυτό δεν χρειάζεται. Τα τσόφλια αυγών είναι πολυχρηστικά! Ξέρατε ότι τα τσόφλια των αυγών αποτελούνται κατά 90% από καθαρό ασβέστιο; Δεν υπάρχει άλλο φαγητό που να περιέχει τόσο πολύ ασβέστιο. Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται πολύ ασβέστιο, για τα κόκκαλα και τα δόντια αλλά για και τα νεύρα και τους μύες. 

Το να βρείτε ένα τσόφλι μέσα στο βραδινό σας δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά γνωρίζατε ότι αυτά τα ενοχλητικά τσόφλια έχουν πολλές χρήσεις; Δεν θα σας συμβουλεύαμε να τα μαγειρέψετε, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα στα οποία μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε!

Τσόφλια

Είναι μεγάλο θέμα συζήτησης το αν τα αυγά είναι πραγματικά τόσο υγιή όσο λέγεται. Παρόλα αυτά, τα τσόφλια λέγεται ότι είναι εξίσου υγιεινά. .Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας έχει κάνει πολλές έρευνες με την αλεσμένη σκόνη από τσόφλια. Αυτή η σκόνη μπορεί να απορροφηθεί από το ανθρώπινοι σώμα πολύ καλά και έχει πολλά οφέλη. Αφού τα τσόφλια περιέχουν πολύ ασβέστιο, δυναμώνουν τα κόκκαλα μας και βοηθούν στην παραγωγή υγιών αιμοφόρων αγγείων. Επιπλέον, ένα τσόφλι θα σας βοηθήσει να μειώσετε την χοληστερίνη σας και την πίεση σας. Μισό κουταλάκι του γλυκού από αλεσμένο τσόφλι περιέχει 1.000 με 1.500 μιλιγκράμ ασβέστιο, το οποίο είναι το 90% των ημερησίων αναγκών μας.

Αφαίρεση καμένου φαγητού

Τρομάζετε με το καμένο φαγητό στο κάτω μέρος του τηγανιού σας (ή άλλων κατσαρολών). Αυτό θα είναι παρελθόν πια όταν μάθετε αυτό το κόλπο με τσόφλι από αυγό! Θρυμματίστε μερικά τσόφλια στο επίμαχο τηγάνι. Προσθέστε αλάτι και ζεστό νερό και τρίψτε με ένα σφουγγάρι και το τηγάνι θα είναι όπως πριν.

Ακόνισμα των λεπίδων του μπλέντερ σας

Χρησιμοποιείτε ακονόπετρα για να ακονίσετε τις λεπίδες του μπλέντερ σας αλλά η διαδικασία είναι ιδιαίτερα δύσκολη επειδή δεν βρίσκετε την κατάλληλη γωνία; Ευτυχώς, αυτό το πρόβλημα αντιμετωπίζεται εύκολα. Βάλτε μερικά τσόφλια στην κατάψυξη για μισή ώρα και βάλτε τα στο μπλέντερ σας. Προσθέστε λίγο νερό και ανοίξτε το μπλέντερ. Οι λεπίδες σας θα είναι σαν καινούριες!

Χρήση τους σαν λίπασμα

Τα τσόφλια είναι γεμάτα ασβέστιο το οποίο είναι πολύ ωφέλιμο για τα φυτά σας. Αποξηράνετε τα τσόφλια κάντε τα σκόνη έτσι ώστε να είναι όσο μικρότερα γίνεται. Κρατήστε την σκόνη σε ένα βάζο και χρησιμοποιήστε το όταν το χρειάζεστε. Αναμείξτε τα τσόφλια με χώμα και βάλτε το όπου το έδαφος χρειάζεται λίπασμα.

Γνωρίζατε ότι το τσόφλι από τα αυγά είναι πολύ ωφέλιμο για την υγεία σας; Μπορείτε ακόμα και να τα φάτε. Πως; Πηγαίνετε στην επόμενη σελίδα για να μάθετε το πως.

Σελίδα 1 από 2