Ποτέ δεν θα πετάξετε ξανά τα τσόφλια των αυγών αφού διαβάσετε αυτό!

Πώς να φάτε τσόφλια από αυγό

Τα τσόφλια από αυγό είναι υγιεινά, τουλάχιστον σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας. Αυτό σημαίνει όμως ότι μπορούμε να τρίψουμε τσόφλια από αυγά και να τα φάμε σαν σκόνη; Λοιπόν, ναι και όχι. Δεν σας συνιστούμε να τα φάτε αμέσως. Αλλά να τα αλέσετε σε ένα μπλέντερ έτσι ώστε να γίνουν λεπτή σκόνη και θα μπορείτε να βάλετε μια κουταλιά επιπλέον ασβέστιο στα πιάτα σας. Εδώ είναι πώς να αναγνωρίσετε αν είναι ασφαλές να φάτε τα τσόφλια από αυγά:

  • Σε περίπτωση που τα τσόφλια δεν είναι μαγειρεμένα: μαγειρέψτε τα τσόφλια για δέκα λεπτά για να σκοτώσετε τα επικίνδυνα βακτήρια.
  • Αφήστε τα τσόφλια να παγώσουν και αλέστε τα σε σκόνη σε ένα μπλέντερ, μύλο για καφέ ή για αλάτι.
  • Κρατήστε τα τσόφλια σε ένα αεροστεγές δοχείο.

Στο νερό

Ο ευκολότερος τρόπος για να φάτε τα τσόφλια των αυγών είναι να προσθέσετε μισή κουταλιά του γλυκού σε ένα ποτήρι νερό. Παρόλα αυτά, αυτό δεν θα έχει ωραία γεύση. Για αυτό θα μπορούσατε να πειραματιστείτε λίγο και να προσθέσετε λίγο σε ένα smoothie ή στον χυλό σας. Ακόμα και έτσι δεν σας αρέσει; Πηγαίνετε στην επόμενη σελίδα για να μάθετε πώς να προσθέτετε τσόφλια από αυγά στον καφέ σας.

Καφές

Αν το νερό με τσόφλια δεν σας ακούγεται ωραίο, ίσως θα θέλατε να δοκιμάσετε λίγο σκόνη από τσόφλια αυγών στον καφέ σας. Εκτός από το γεγονός ότι θα καταναλώσετε περισσότερο ασβέστιο θα κάνει το καφέ σας πιο νόστιμο. Τα αλεσμένα τσόφλια από αυγό θα κάνουν το καφέ σας λιγότερο πικρό και  απαλό. Βεβαιωθείτε οτι τα τσόφλια βράστηκαν για να σκοτώσετε τα βακτήρια. Για να βεβαιωθείτε ότι τα βακτήρια σκοτώθηκαν Iβάλτε τα τσόφλια σε ένα ταψί και ψήστε τα για δέκα λεπτά στους 180 βαθμούς. Στην συνέχεια βάλτε μισό κουταλάκι του γλυκού στον καφέ σας ή ρίξτε λίγο στο φίλτρο αν πίνετε καφέ φίλτρου.

Σελίδα 1 από 2

Θέλετε να αποθηκεύσετε αυτό το άρθρο για αργότερα; Κάντε το Pin στο Pinterest!

Πηγή: Tastemade |Εικόνα: Pixabay