5 πράγματα στα οποία δεν πρέπει να βάζετε μαλακτικό

Μην βάζετε μαλακτικό σε αυτές τις περιπτώσεις

Σε πολλά νοικοκυριά, θα βρείτε ένα μπουκάλι μαλακτικό κοντά στο πλυντήριο. Υπάρχουν ολόκληροι διάδρομοι σε σούπερ μάρκετ γεμάτοι με μαλακτικά, σε διάφορα χρώματα και αρώματα. Το μαλακτικό κάνει τα ρούχα σας να βγαίνουν από το πλυντήριο απαλά και με φανταστική υπέροχη μυρωδιά, κάτι που κάνει τους περισσότερους ανθρώπους χαρούμενους. Παρόλα αυτά υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιείτε μαλακτικό.

Σε αυτές τις περιπτώσεις το μαλακτικό θα καταστρέψει τα ρούχα σας.

1. Πετσέτες

Όλοι θέλουμε φυσικά ωραίες, απαλές πετσέτες. Οι σκληρές και τραχιές πετσέτες δεν μας αρέσουν και δεν τις χρησιμοποιούμε. Αυτός είναι ο λόγος που καλό θα ήταν να μην βάζετε μαλακτικό όταν πλένετε τις πετσέτες σας. Ακούγεται παράξενο αφού ο στόχος του μαλακτικού είναι να κάνει τις πετσέτες πιο μαλακές και απαλές. Δυστυχώς δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα! Στην αρχή οι πετσέτες σας γίνονται πιο απαλές, αλλά χαλάει γρήγορα την ποιότητα τους. Δεν θα απορροφούν πια την υγρασία τόσο εύκολα και θα φαίνονται βρώμικες. Θα ήταν πολύ καλύτερο να χρησιμοποιείτε μισή κούπα άσπρο ξύδι σαν μαλακτικό.

2. Υφάσματα

Επίσης καλό θα ήταν να μην βάζετε μαλακτικό όταν πλένετε ρούχα με μικροίνες για τον ίδιο λόγο με τις πετσέτες. Το μαλακτικό κάνει τα ρούχα να μην μπορούν να απορροφήσουν το νερό με την ίδια ευκολία. Επίσης δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε μαλακτικό σε αθλητικά ρούχα, αδιάβροχα ή ρούχα για προστασία από την φωτιά αν δεν θέλετε να χάσουν τις ιδιότητες τους. Τα ελαστικά και τα νάιλον ρούχα επίσης δεν χρειάζονται μαλακτικό επομένως μην το χρησιμοποιείτε στα κολάν σας ή στα κολλητά σας τζίν.

Πηγαίνετε στην επόμενη σελίδα για τις τελευταίες τρεις συμβουλές!

Σελίδα 1 από 2