5 πράγματα στα οποία δεν πρέπει να βάζετε μαλακτικό

3. Ρούχα για μωρά

Τα μωρά έχουν πολύ ευαίσθητο δέρμα το οποίο πιθανώς να εμφανίσει ερεθισμούς αν έρθει σε επαφή με ρούχα που πλύθηκαν με μαλακτικό. Επιπλέον, πολλά ρούχα για μωρά αντέχουν στην φωτιά και το μαλακτικό θα επηρεάσει την αποτελεσματικότητα τους. Είναι πολύ καλύτερο να βάζετε λίγο ξύδι.

4. Απευθείας εφαρμογή

Ποτέ μην βάζετε μαλακτικό απευθείας πάνω στα ρούχα σας. Δεν είναι απορρυπαντικό ή σαπούνι αλλά κάτι που πρέπει να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια της  πλύσης. Αυτό γίνεται γιατί μπορεί να αφήσει στίγματα ή λεκέδες στα ρούχα σας αν το ρίξετε απευθείας πάνω τους και αυτοί οι λεκέδες δεν μπορούν να βγουν εύκολα. Επίσης δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε μαλακτικό στο πλυντήριο αν είναι γεμάτο επειδή το υγρό δεν θα απλωθεί ομοιόμορφα σε όλα τα ρούχα.

5. Περιβάλλον

Νοιάζεστε για το περιβάλλον; Σταματήστε να χρησιμοποιείτε μαλακτικό. Περιέχει πολλά χημικά τα οποία είναι επιζήμια  για τους ανθρώπους, τα ζώα αλλά και το περιβάλλον γενικότερα. Αντί αυτού θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε λίγο άσπρο ξύδι ή ένα απορρυπαντικό το οποίο είναι βιοδιασπώμενο.

Σελίδα 2 από 2

Πηγή: Apartment Therapy | Εικόνα: video still