8 τρόποι για να απαλλαγείτε από όλες τις άσχημες μυρωδιές στην κουζίνα

4. Μαγειρική σόδα στο ψυγείο

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις άσχημες μυρωδιές βάζοντας ένα μικρό μπολ με μαγειρική σόδα στο ψυγείο. Γνωρίζετε ήδη αυτό το κόλπο; Τότε μην ξεχνάτε να ανανεώνετε την σόδα κάθε τρεις μήνες. Η μαγειρική σόδα είναι πιο αποτελεσματική όταν καλύπτει μια μεγάλη έκταση επομένως προτιμήστε ένα ρηχό μπολ. Εναλλακτικά μπορείτε να αγοράσετε ένα φίλτρο αέρα για μαγειρική σόδα. Αυτά τα φίλτρα είναι σχεδιασμένα ειδικά έτσι ώστε να δίνουν μια φρέσκια μυρωδιά στο ψυγείο σας.

5. Εξαερισμός

Όταν μαγειρεύετε με πράγματα που αφήνουν μια άσχημη μυρωδιά και δεν θέλετε να μείνει αυτή η μυρωδιάς το σπίτι σας, βεβαιωθείτε ότι ο αέρας μπορεί να ανακυκλώνετε. Ανοίξτε ένα παράθυρο όταν μαγειρεύετε ή βάλτε έναν ανεμιστήρα στην κουζίνα όταν μαγειρεύετε.

6. Πετάξτε τα αποφάγια αμέσως

Μερικά πράγματα όπως είναι φυσικό θα αρχίσουν να μυρίζουν με την πάροδο του χρόνου, όπως συμβαίνει με το κρέας ή τα θαλασσινά. Βγάλτε τα σκουπίδια αμέσως μόλις ρίξετε μέσα τα αποφάγια στο κάδο. Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.

7. Χρησιμοποιήστε καπάκι

Όταν μαγειρεύετε μπέικον ή κάτι άλλο, θα μυρίζει ωραία στην αρχή. Στην συνέχεια όμως, όχι και τόσο. Όταν χρησιμοποιείτε ένα καπάκι στο τηγάνι αποφεύγετε να πετάγονται σταγόνες λίπους στην κουζίνα σας. Με αυτό τον τρόπο δεν θα έχετε ενοχλητικές μυρωδιές στην κουζίνα σας. Όπως και να έχει θα είστε κερδισμένοι!

8. Καλέστε ένα υδραυλικό

Αν κάνατε όλα τα παραπάνω αλλά παρόλα αυτά η κουζίνα σας συνεχίζει να μυρίζει άσχημα ίσως ήρθε ο καιρός να καλέσετε έναν ειδικό. Ίσως κάτι έχει κολλήσει στους σωλήνες ή ίσως υπάρχει ένα πρόβλημα στους σωλήνες του πλυντηρίου σας. Ένας υδραυλικός μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε το πρόβλημα και να σας βοηθήσει να το λύσετε. ΜΕ αυτό τον τρόπο δεν θα χρειάζεται να κλείνετε την μύτη σας κάθε φορά που μαγειρεύετε ένα γεύμα.

Σελίδα 2 από 2

Πηγή: The Kitchn | Εικόνα: Pexels