Έχετε μπουκάλια από πλαστικό στο σπίτι σας; Δεν φαντάζεστε πως μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε!

Παγίδα για σφήκες

Θέλετε να απομακρύνετε τις ενοχλητικές σφήκες στο κήπο σας, με ασφάλεια; Χρησιμοποιήστε ένα πλαστικό μπουκάλι. Κόψτε το μπουκάλι στην μέση και βάλτε στο κάτω μέρος ένα γλυκό σιρόπι (π.χ. λεμονάδα). Μετά βάλτε το πάνω μισό ανάποδα στο κάτω μισό, έτσι ώστε το στόμιο του μπουκαλιού να κοιτάει προς τα κάτω. Οι σφήκες θα μαζευτούν στο μπουκάλι για να φάνε το σιρόπι, αλλά δεν θα μπορούν να βγουν.

plastic bottles

plastic bottles

Πως να κόψετε τα μπισκότα

Φτιάξατε μπισκότα και μόλις συνειδητοποιήσατε ότι δεν έχετε κάτι για να τα  κόψετε; Την λύση θα σας δώσει και πάλι ένα μπουκάλι από πλαστικό. Κόψτε το μπουκάλι στην μέση και πάρτε ένα από τα δύο μισά για να κόψετε τα μπισκότα.

plastic bottles

Κλιματιστικό

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας κλιματιστικό με ένα  πλαστικό μπουκάλι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας ανεμιστήρας και δύο μπουκάλια παγωμένου νερού.  Πάντα είναι χρήσιμος ένας ανεμιστήρας αλλά μερικές φορές απλά ανακυκλώνει τον θερμό αέρα και δεν παγώνει τον χώρο, τώρα όμως σας έχουμε την λύση! Γεμίστε δύο μεγάλα μπουκάλια με νερό και βάλτε στην κατάψυξη μέχρι να γίνουν πάγος. Μετά, τοποθετήστε τα μπουκάλια στο πάτωμα (ή σε ένα τραπέζι για ψηλό ανεμιστήρα) πάνω από μια πετσέτα κουζίνας. Βάλτε τον ανεμιστήρα πίσω από τα μπουκάλια. Έτσι, ο ανεμιστήρας θα φυσάει δροσερό αέρα, εξαιτίας των παγωμένων μπουκαλιών. Σαν αποτέλεσμα  η θερμοκρασία θα μειωθεί.

plastic bottles

Σελίδα 2 από 2

Πηγή: Tip Hero | Εικόνα: videostill