Πώς Να Βγάλετε Ένα Κλειδί Που Έσπασε Σε Μια Κλειδαριά Χωρίς Να Φωνάξετε Κλειδαρά

Πριόνι

Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε ένα πολύ μικρό πριόνι από σέγα (είδος πριονιού) όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Βεβαιωθείτε ότι θα χρησιμοποιήσετε μια ίσια λεπίδα και τα δόντια να είναι σε καλή κατάσταση. Χρησιμοποιήστε μια πένσα για να κόψετε το πριόνι με τρόπο ώστε να έχει δόντια στην άκρη και να μην είναι λείο. Βεβαιωθείτε ότι στο τέλος του πριονιού υπάρχει ένα μεγάλο δόντι το οποίο θα χρησιμεύσει σαν αγκίστρι.

Πως δουλεύει

Σπρώξτε την λεπίδα μέσα στην κλειδαριά με τα δόντια να είναι στραμμένα  προς την μεριά σας σαν να είναι μικρά αγκίστρια. Αυτό θα κάνει το πριόνι να λειτουργήσει σαν  καλάμι για ψάρεμα όταν θα προσπαθήσετε να βγάλετε το κλειδί από την κλειδαριά. Μετακινείστε την λεπίδα πάνω κάτω και προσπαθήστε να βγάλετε το κλειδί. Μπορεί να διαρκέσει αρκετή ώρα αλλά μόλις το πιάσετε το κλειδί θα πεταχτεί έξω.

Έτοιμο

Βγήκε το κλειδί από την κλειδαριά; Τέλεια! Τώρα το μόνο που απέμεινε είναι να πάρετε ένα άλλο κλειδί και να ανοίξετε την πόρτα. Αν δεν έχετε δεύτερο κλειδί, μπορείτε να φωνάξετε έναν κλειδαρά για να αλλάξει το κλειδί που σας έσπασε. Αυτό όμως είναι εφικτό μόνο αν έχει σπάσει καθαρά στην μέση. Σε άλλη περίπτωση, ίσως  χρειαστείτε καινούρια κλειδαριά.

Σελίδα 2 από 3

Πηγή:  MrHandwerk  Hausmagazin  | εικόνα: videostills