Προφανώς το σκόρδο μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική λύση για τα σπυράκια

garlic-pimples

Ποιος θα το φανταζόταν ότι το σκόρδο θα μπορούσε να είναι η λύση για τα σπυράκια;

Αν βγάζετε σπυράκια σε καθημερινή βάση, τότε ξέρετε πόσο ενοχλητικά είναι. Ιδιαίτερα επειδή εμφανίζονται όταν έχετε να κάνετε κάτι σημαντικό, όπως μια συνέντευξη για δουλειά ή ένα ραντεβού. Δοκιμάσατε όλα τα είδη κρεμών που υπόσχονται ότι θα αφυδατώσουν το σπυράκι ή δοκιμάσατε να το σπάσετε μόνοι σας. Το αποτέλεσμα; Κόκκινο δέρμα και μερικές φορές ακόμα και μια μικρή πληγή. Ευτυχώς, έχουμε την λύση. Την επόμενη φορά που θα θέλετε να μειώσετε τα σπυράκια, χρησιμοποιήστε λίγο σκόρδο!

Θα το δοκιμάσετε;

Σκόρδο

Σχεδόν όλοι έχουν μια σκελίδα σκόρδο στο ντουλάπι της κουζίνας. Το σκόρδο προσθέτει γεύση σε οποιαδήποτε σάλτσα αλλά και σε σούπες ή Ασιατικά πιάτα. Εκτός του ότι είναι νόστιμο είναι και πολύ υγιεινό. Αυτό το βολβώδες φυτό είναι πολύ καλό για το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Εξαιτίας αυτής του της δράσης, το ωμό σκόρδο βοηθάει στην χοληστερίνη και αποτρέπει τον σχηματισμό θρόμβων στις αρτηρίες. Επομένως, δοκιμάστε να φτιάξετε τζατζίκι ή αγιολί με ωμό σκόρδο πιο συχνά ή προσθέστε λίγο στην σαλάτα σας για να επωφεληθείτε από τα πλεονεκτήματα του.

Δέρμα

Υπάρχουν πολλά οφέλη από την κατανάλωση σκόρδου, αλλά υπάρχουν και μερικά άλλα. Το σκόρδο είναι ωφέλιμο για το δέρμα. Τον 18ο αιώνα οι στρατιώτες έτριβαν σκόρδο στις πληγές τους για να αποτρέψουν πιθανές μολύνσεις. Φυσικά δεν το συνιστούμε αυτό τώρα αφού υπάρχουν μοντέρνα φάρμακα που κάνουν καλύτερη δουλειά αλλά αυτό αποδεικνύει ότι αποτρέπει τις μολύνσεις και τις φλεγμονές αλλά έχει και θεραπευτικές ιδιότητες. Αυτό είναι που χρειαζόμαστε για τα σπυράκια  επειδή ένα σπυράκι δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια μικρή φλεγμονή στο δέρμα.

Πηγαίνετε την επόμενη σελίδα για να δείτε πως μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα σπυράκια χρησιμοποιώντας σκόρδο!

Σελίδα 1 από 2