Ακολουθήστε αυτές τις 8 συμβουλές και το σώμα σας μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο

5. Καθάρισμα

Δεν είναι και η πιο διασκεδαστική δουλειά, αλλά είναι αναγκαία: ο καθαρισμός του στρώματος σας. Αυτό πρέπει να το κάνετε τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο. Αφαιρέστε όλα τα σεντόνια και σκουπίστε με την ηλεκτρική καλά το στρώμα για να απομακρύνετε τρίχες και σκόνη. Εστιάσετε κυρίως στις άκρες και στις ραφές επειδή η περισσότερη βρωμιά και τα ακάρεα συγκεντρώνεται εκεί. Ρίξτε λίγη μαγειρική σόδα στο στρώμα και αφήστε την εκεί για λίγο πριν την σκουπίσετε με την ηλεκτρική. Με αυτό τον τρόπο θα έχει μια ωραία μυρωδιά φρεσκάδας και πάλι. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες συμβουλές για το πώς να καθαρίσετε το στρώμα σας εδώ.

6. Υποστήριξη

Ο κυριότερος λόγος που το στρώμα σας κάνει βαθουλώματα είναι τα λανθασμένα ή σπασμένα ξύλινα υποστηρίγματα. Αυτός είναι ο λόγος γιατί πάντα πρέπει να ελέγχετε τα στηρίγματα αν είναι σε καλή κατάσταση όταν περιστρέφετε το στρώμα σας (δείτε την πρώτη συμβουλή #1). Αν το στρώμα σας δεν υποστηρίζεται ικανοποιητικά, θα αρχίσει να κάνει βαθουλώματα πιο γρήγορα και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα στον λαιμό και στην πλάτη.

7. Αερισμός

Ένα ακόμα μέρος της φροντίδας του στρώματος σας: αερισμός. Όταν πλένετε τα σεντόνια σας, καλό θα ήταν να αφήσετε το στρώμα σας  να πάρει αέρα την ίδια μέρα. Βγάλτε όλα τα σεντόνια από το κρεβάτι και αφήστε το ακάλυπτο για να αεριστεί.

8. Λεκέδες

Δυστυχώς, γίνεται εύκολα: το παιδί σας έχει ένα μικρό ‘ατύχημα’, πίνετε μια κούπα τσάι στο κρεβάτι και ρίχνετε λίγο ή αντιμετωπίζετε στομαχικές διαταραχές και δεν προλαβαίνετε να πάτε στην τουαλέτα. Είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπίζετε τους λεκέδες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αφαιρώντας τα σεντόνια και σκουπίζοντας την υγρασία με μια πετσέτα. Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό προϊόν ή καθαριστική σόδα για να αφαιρέσετε τον λεκέ και την μυρωδιά. Αφήστε το να στεγνώσει πριν ξαναβάλετε τα σεντόνια στο κρεβάτι. Αν βιάζεστε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ένα πιστολάκι. Αν δεν αντιμετωπίσετε τον λεκέ και τον αφήσετε να στεγνώσει, ίσως να μην μπορέσετε να τον αφαιρέσετε.

Σελίδα 2 από 2

Θέλετε να αποθηκεύσετε αυτό το άρθρο για αργότερα; Κάντε το Pin στο Pinterest!

Πηγή: The Spruce  | Εικόνα: Pixabay