Αυτός είναι ο λόγος γιατί δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιείτε έναν ανεμιστήρα στο υπνοδωμάτιο

Αναπνοή

Ένας ανεμιστήρας μεταφέρει τον αέρα σε ένα δωμάτιο, επομένως ίσως πιστεύετε ότι η ποιότητα του αέρα παραμένει ίδια. Αυτό όμως δεν ισχύει. Η ανακύκλωση του αέρα βοηθάει στην αναπνοή. Μερικές μελέτες έδειξαν ότι αν έχετε ανοιχτό έναν ανεμιστήρα στο δωμάτιο αυξάνετε τις πιθανότητες για το  σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου στα μωρά κατά 72%. Επιπλέον η ανακύκλωση του αέρα απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές κάτι που είναι πολύ καλό ιδιαίτερα αν ο σύντροφος σας έχει αέρια …

Άσθμα

Το άσθμα, οι αλλεργίες και τα ξηρά μάτια μπορεί να γίνουν χειρότερα αν βάλετε έναν ανεμιστήρα στο υπνοδωμάτιο σας. Μπορεί να σας δώσει λίγο δροσερό αέρα αλλά θα μεταφέρει και την γύρη και την σκόνη στο δωμάτιο σας. Αν κοιμάστε για οχτώ ώρες, θα εκτεθείτε σε σκόνη και γύρη για οχτώ ώρες. Αυτό δεν είναι και πολύ υγιεινό. Ο σύμβουλος ύπνου, Mark Reddick εξήγησε στην Metro UK οτι αυτό διαφέρει για κάθε άτομο: “Μερικούς ανθρώπους τους βοηθάει να κοιμηθούν αν έχουν έναν ανεμιστήρα οροφής ή δαπέδου στο δωμάτιο τους αλλά και να δροσιστούν κατά την διάρκεια της νύχτας. Άλλους τους κρατάει ξύπνιους και προκαλεί επιθέσεις από άσθμα ή ξηρότητα στα  μάτια.” Είστε ευαίσθητοι σε κάτι τέτοιο; Τότε ίσως θα θέλετε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε έναν ανεμιστήρα την νύχτα.

Ξηρά μάτια

Αν έχετε αλλεργίες τότε αυτές μπορεί να χειροτερεύσουν επειδή ο ανεμιστήρας μεταφέρει τα σωματίδια σκόνης και τις τρίχες από τα κατοικίδια. Αυτό μπορεί να ερεθίσει τα μάτια, την μύτη και τα μάτια σας. Επίσης μπορεί να οδηγήσει στο να έχετε ξηρά μάτια μόλις ξυπνήσετε. Η συνεχής ροή αέρα στο δωμάτιο σας μπορεί να σας κάνει να ξυπνήσετε με ένα αίσθημα αφυδάτωσης. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να βάλετε τον ανεμιστήρα στην χαμηλότερη σκάλα και να μην τον έχετε στραμμένο στο πρόσωπο σας.

Σελίδα 2 από 2

Θέλετε να αποθηκεύσετε αυτό το άρθρο για αργότερα; Κάντε το Pin στο Pinterest!

Πηγή: Metro| Εικόνα: Pixabay