Θάψτε τα χρησιμοποιημένα σακουλάκια από το τσάι σας στον κήπο σας και μπορεί να συμβεί ΑΥΤΟ! Απίστευτο!

Επιταχύνει την αποσύνθεση

Είναι πολύ έξυπνη ιδέα επίσης να προσθέσετε ένα σακουλάκι από τσάι στο λίπασμα σας. Τα οξέα από το τσάι θα επιταχύνουν την διαδικασία της αποσύνθεσης του λιπάσματος σας. Αυτό σημαίνει ότι θα είστε σε θέση να χρησιμοποιήσετε το λίπασμα στον κήπο σας γρηγορότερα από ότι συνήθως. Αυτό θα κάνει εσάς και τον κήπο σας χαρούμενους!

Κρατάει το νερό

Θάψτε ένα χρησιμοποιημένο σακουλάκι κοντά στις ρίζες των λουλουδιών ή των φυτών σας. Κάνοντας αυτό θα βοηθήσετε τα φυτά και τα λουλούδια σας να κρατήσουν περισσότερο νερό μέσα στην γη. Με αυτό τον τρόπο θα βεβαιωθείτε ότι θα παραμείνουν πιο υγιή!

Χόρτα

Αυτό είναι κάτι που δεν θέλετε στον κήπο σας: τα χόρτα. Ευτυχώς, τα σακουλάκια από τσάι είναι η ιδανική λύση και για αυτό αφού απομακρύνουν τα χόρτα. Θάβοντας ένα χρησιμοποιημένο σακουλάκι από τσάι στην γη, θα δυσκολέψετε πολύ την ανάπτυξη χόρτων γύρω από τα υγιή λουλούδια και φυτά σας.

Κάντε τα φυντάνια να μεγαλώσουν

Η διαδικασία ανάπτυξης των μικρών φυντανιών μπορεί να γίνει πολύ ευκολότερη αν χρησιμοποιήσετε ένα σακουλάκι από τσάι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι χρησιμοποιημένα σακουλάκι από τσάι, σπόρους, μια πλαστική γλάστρα και νερό. Φυτέψτε τα φυντάνια στην γλάστρα όπως θα κάνατε κανονικά αλλά προσθέστε τα σακουλάκια από τσάι στο χώμα. TΑυτό θα επιταχύνει σημαντικά την όλη διαδικασία! Όταν μεγαλώσουν τα φυντάνια μπορείτε να τα μεταφέρετε σε μια μεγαλύτερη γλάστρα ή να τα βάλετε κατευθείαν στον κήπο σας.

Γάτες

Μπαίνουν οι γάτες της γειτονιάς Dστον κήπο σας; Τα σακουλάκια από τσάι ή κόκκοι από καφέ μπορούν να σας βοηθήσουν να τις απομακρύνετε. Η μυρωδιά απομακρύνει τις γάτες. Ρίξτε λίγους κόκκους καφέ ή τσάι στο χώμα για να αποτρέψετε τις γάτε σαν κάνουν την ανάγκη τους στον κήπο σας. Επιπλέον συμβουλή: αυτό μπορεί να γίνει και για να κρατήσετε τις δικές σας γάτες μακριά από τα φυτά μέσα στο σπίτι σας.

Τα σκουλήκια τρώνε τα φύλλα από τσάι

Δεν ακούγεται και πολύ καλό, σκουλήκια στον κήπο σας. Παρόλα αυτά, αυτά τα ύπουλα ζωύφια είναι καλά για τον κήπο σας. Τα σκουλήκια μπορούν να φάνε εύκολα τα φύλλα από τσάι. Όταν χωνέψουν αυτά τα φύλλα και τα αποβάλλουν στην γη θα παρέχουν ακόμα περισσότερα θρεπτικά συστατικά για ένα πολύ πιο γόνιμο κήπο.

Σελίδα 2 από 2

Θέλετε να αποθηκεύσετε αυτό το άρθρο για αργότερα; Κάντε το Pin στο Pinterest.

Πηγή: Natural Ways | Εικόνα: Tips and Tricks©, Pixabay