4 απλά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια

3. Μυρωδιές

Υπάρχουν πολλές μυρωδιές που δεν αντέχουν τα μυρμήγκια:

  • Χυμός λεμόνι: Τα μυρμήγκια μισούν τις ξινές μυρωδιές, επομένως ένας φρέσκος χυμός λεμονιού θα τα κρατήσει μακριά. Μουλιάστε λίγο βαμβάκι σε χυμό λεμόνι και στην συνέχεια τοποθετήστε το στα σημεία που εμφανίζονται τα μυρμήγκια. Επίσης μπορείτε να ρίξετε και μερικές σταγόνες από τον χυμό λεμονιού κατευθείαν σε αυτά τα σημεία.
  • Σκόρδο: Όπως και με πολλά άλλα έντομα, τα μυρμήγκια απεχθάνονται την μυρωδιά σκόρδου. Ξεφλουδίστε μερικές σκελίδες σκόρδου και τοποθετήστε τις στα σημεία που έχουν τις φωλιές τους ή όπου τα βλέπετε να περπατούν συχνά.
  • Αγγούρι: Στα μυρμήγκια δεν αρέσει η γεύση από το αγγούρι. Έτσι μπορείτε να τα κρατήσετε μακριά βάζοντας φλούδες από αγγούρι στα μέρη που εμφανίζονται συχνά.
  • Κόκκοι καφέ: Η μυρωδιά από τους κόκκους καφέ είναι από τις μυρωδιές που δεν αρέσουν σε αυτά τα ζωύφια. Μόλις φτιάξατε τον καφέ σας; Μην πετάξετε τους κόκκους του καφέ αλλά ρίξτε τους εκεί που περνάνε τα μυρμήγκια.
  • Κανέλα και μοσχοκάρυδο: Τα μυρμήγκια σιχαίνονται αυτά τα μπαχαρικά. Ρίξτε ένα ή και τα δύο στον κήπο σας και τα έντομα αυτά θα παραμείνουν μακριά.

4. Πούδρα για μωρά

Αυτό το κόλπο είναι χρήσιμο και ενάντια στην μελίγκρα. Ρίξτε πούδρα για τα μωρά σε οποιοδήποτε φυτό είναι καλυμμένο με μελίγκρα και θα εξαφανιστεί. Μπορείτε επίσης να ρίξετε πούδρα και στις φωλιές των μυρμηγκιών. Η πούδρα για τα μωρά περιέχει κιμωλία την οποία αυτά τα έντομα, όπως ήδη αναφέραμε, σιχαίνονται.

Σελίδα 2 από 2

Πηγή: Ant, 12 tomatoes, Oma weet Raad | Εικόνα: Pexels