Έχετε γόνατα που τρίζουν; Αυτό είναι τι σημαίνει και πως μπορείτε να το φτιάξετε

Μπορεί να πάσχετε από αυτό αν έχετε γόνατα που τρίζουν

Κάποια στιγμή μπορεί να έχει συμβεί και σε σας. Κάθεστε ή είστε ξαπλωμένοι στον καναπέ και όταν σηκώνεστε ακούτε ένα δυνατό τρίξιμο, σπάσιμο ή κρότο. Αν αυτό σας συμβαίνει μόνο περιστασιακά δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Παρόλα αυτά, μήπως ακούτε αυτό το τρίξιμο, το σπάσιμο ή τον κρότο σε καθημερινή βάση; Τότε είναι σημαντικό να ανακαλύψετε την αιτία πίσω αυτό και να βρείτε την κατάλληλη λύση.

Αν έχετε γόνατα που τρίζουν για μεγάλη χρονική περίοδο τότε αυτό μπορεί να είναι κακό για την υγεία σας.

Γόνατα που τρίζουν

Ερευνητές από το Κολλέγιο Baylor στις Ηνωμένες Πολιτείες έκαναν μια έρευνα σε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που είχαν γόνατα που έτριζαν. Η έρευνα έδειξε ότι το 75% αυτών των ανθρώπων είχε οστεοαρθρίτιδα κάτι που σημαίνει ότι οι αρθρώσεις είχαν φθορά. Εκτός αυτού, η έρευνα έδειξε επίσης ότι οι άνθρωποι που είχαν γόνατα που τρίζουν είχαν δύο φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν επώδυνη αρθρίτιδα μέσα στον χρόνο. Αυτό δεν ακούγεται πολύ ευχάριστο!

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να μειώσετε τον κίνδυνο να αποκτήσετε (οστεο)αρθρίτιδα. Πηγαίνετε στην επόμενη σελίδα για να διαβάσετε για αυτό!

Δήλωση αποποίησης ευθύνης: Αυτές οι πληροφορίες δεν αποτελούν εναλλακτική επιλογή για τις ιατρικές συμβουλές από επαγγελματίες. Αν έχετε αμφιβολίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.

Σελίδα 1 από 2