Έχετε πιασμένο λαιμό; Αυτές οι 4 λύσεις μπορεί να σας βοηθήσουν

2. Αλλαγή στην θερμοκρασία

Μπορείτε να ανακουφιστείτε από τον πόνο ενός πιασμένου λαιμού βάζοντας κάτι πολύ ζεστό ή πολύ παγωμένο στον λαιμό σας. Αυτό θα μειώσει την φλεγμονή και θα αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο κάτι που θα σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε από τον πόνο γρηγορότερα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ζεστό θερμαινόμενο μαξιλαράκι γεμισμένο με κουκούτσι από κεράσι, για παράδειγμα, ή μια σακούλα με πάγο. Αν δεν έχετε πολύ χρόνο, μπορείτε να τρίψετε τον λαιμό σας λίγο με μια Κινεζική αλοιφή “tiger balm” ή ή να βάλετε ένα έμπλαστρο. Ο πόνος θα εξασθενίσει μετά από 20 λεπτά περίπου.

3. Αντιφλεγμονώδη φάρμακα

Δοκιμάσατε τις παραπάνω συμβουλές αλλά δεν είχαν αποτελέσματα; Τότε, τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όπως το ibuprofen, μπορεί να βοηθήσουν να μειώσουν τον πόνο. Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε αυτά τα παυσίπονα με μέτρο και όχι για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

4. Μασάζ

Αν ο πόνος επιμένει, ένα καλό μασάζ μπορεί να αποτελέσει μια καλή λύση. Αν δεν θέλετε να ξοδέψετε πολλά λεφτά, μπορείτε να κάνετε μόνοι σας μασάζ στον λαιμό σας βάζοντας ένα μπαλάκι του τένις ανάμεσα στον λαιμό σας και στον τοίχο και μετακινώντας το πάνω και κάτω, από τον λαιμό μέχρι τους ώμους σας. Κάποια σπορ όπως η yoga και το pilates μπορούν να βοηθήσουν να μείνουν οι μύες σας ευλύγιστοι. Όταν έχετε έναν πιασμένο λαιμό λίγη απαλή yoga μπορεί να βοηθήσει να ανακουφίσετε τον πόνο αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν θα ζοριστείτε πολύ.

Σελίδα 2 από 2

Θέλετε να αποθηκεύσετε αυτό το άρθρο για αργότερα; Κάντε το Pin στο Pinterest.

Πηγή: Thuisarts, Margriet | Εικόνα: Unsplash