Αυτό είναι τι λέει το χρώμα των ούρων για την υγεία σας

Χρώμα

Τα υγιή ούρα είναι συνήθως διαυγή και έχουν ένα απαλό ή έντονο κίτρινο χρώμα. Αυτό προκαλείται από ένα χημικό στοιχείο που λέγεται ουρόχρωμα και το οποίο παράγεται συνεχώς. Έχουν τα ούρα σας διαφορετικό χρώμα; Δείτε παρακάτω τι μπορεί να σημαίνει αυτό:

Απαλό κίτρινο

Αν τα ούρα σας είναι απαλό κίτρινο αυτό σημαίνει ότι πίνετε πολύ νερό. Αν συμβαίνει αυτό, τα ούρα σας είναι σχεδόν άχρωμα. Αυτό δεν είναι ανησυχητικό αλλά αυτό το χρώμα εμφανίζεται και σε ασθενείς που πάσχουν από διαβήτη ή έχουν κάποια νεφρικά πάθηση. Άρα, συνεχίστε να το παρακολουθείτε και ιδιαίτερα αν μειώσετε την κατανάλωση νερού αλλά το χρώμα παραμείνει ίδιο. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν γιατρό.

Κούρο κίτρινο

Αυτό συμβαίνει όταν έχετε πιει λίγα υγρά ή έχετε ιδρώσει πολύ. Τα πρωινά ούρα είναι πιο σκούρα επειδή δεν έχετε καταναλώσει κάποιο υγρό για αρκετές ώρες. Βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετό νερό κατά την διάρκεια της ημέρας!

Θολά

Μερικές φορές τα ούρα μπορεί να είναι θολά. Αυτό έχει διαφορετικά αίτια: μπορεί να είναι μόλυνση στην ουροδόχο κύστη ή μια σπάνια πάθηση που λέγεται σπειραματονεφρίτιδα. Αν τα ούρα σας είναι θολά καλό θα ήταν να επισκεφτείτε τον γιατρό σας.

Καφέ- πράσινο

Αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα τροφών με χρωστικές, αλλά και μερικά φάρμακα μπορούν να προκαλέσουν αυτό το χρώμα. Λαμβάνετε φάρμακα ή δεν είστε σίγουροι τι το προκαλεί; Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.

Κόκκινο

Τα κόκκινα ούρα μπορεί να οφείλονται σε κατανάλωση παντζαριών ή κάποιου συγκεκριμένου φαρμάκου αλλά μπορεί επίσης να δείχνει την παρουσία αίματος στα ούρα σας. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν έχετε μόλυνση στο ουροποιητικό σύστημα ή στο ουροποιητικό σύστημα και μπορεί να προέρχεται από κάτι πιο επικίνδυνο όπως εσωτερική αιμορραγία, προβλήματα στα νεφρά ή καρκίνο. Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας αν έχετε κόκκινα ούρα.

Καφέ

Τα καφέ ούρα μπορεί να δείχνουν προβλήματα στο συκώτι ή χοληδόχο κύστη, όπως μια φλεγμονή στο συκώτι. Μπορεί επίσης να δείχνει μπλοκάρισμα του χοληφόρου πόρου ή μια μόλυνση στην ουροδόχου κύστη. Πάντα να επικοινωνείτε με τον γιατρό σας αν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Δήλωση αποποίησης ευθύνης: αυτές οι πληροφορίες δεν αντικαθιστούν την επαγγελματική ιατρική γνωμάτευση. Σε περίπτωση αμφιβολίας επικοινωνήστε με τον γιατρό σας.

Σελίδα 2 από 2

Θέλετε να αποθηκεύσετε αυτό το άρθρο για αργότερα; Κάντε το Pin στο Pinterest!

Εικόνα: Pxhere