Μια καρδιολόγος μοιράζεται 5 συμβουλές για να κρατάμε την καρδιά μας υγιή

3. Κοιμηθείτε αρκετά

Η εφημερίδα του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας ανακοίνωσε ότι λίγος ή υπερβολικός ύπνος αυξάνει την πιθανότητα εμφράγματος. Η Dr. Hythe προσπαθεί να κοιμάται εφτά με οχτώ ώρες κάθε νύχτα. Όπως επισημαίνει, ο ύπνος είναι απαραίτητος για την υγεία της καρδιάς σας. Ο σφυγμός και η πίεση του αίματος πέφτουν όταν κοιμάστε. Η καρδιολόγος επίσης προτιμάει να διαβάσει ένα βιβλίο πριν πάει για ύπνο αντί να δει τηλεόραση καθώς η τηλεόραση θα σας ξενυχτήσει.

4. Διαλογισμός

Πολλοί άνθρωποι βλέπουν τον διαλογισμό σαν κάτι αφηρημένο και ρευστό, αλλά κάνει καλό στην καρδιά σας. Ο διαλογισμός επιβραδύνει τον σφυγμό και μειώνει τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα σας. Και τα δύο αυτά κάνουν καλό στην υγεία της καρδιάς σας τονίζει η Dr. Hythe.

5.  Καθαρά δόντια

Να διατηρήσετε την καρδιά σας υγιή βουρτσίζοντας τα δόντια σας; Αυτό ακούγεται παράξενο αλλά αυτά τα δύο συνδέονται. Η Hythe εξηγεί ότι η κακή στοματική υγιεινή και τα μη υγιή ούλα συνδέονται με καρδιακές παθήσεις. Συνεπώς, επισκέπτεται έναν ειδικό δύο φορές τον χρόνο για καθαρισμό δοντιών. Η έρευνα στην οποία αναφέρεται η Hythe έλεγξε την στοματική υγιεινή 682 ανθρώπων. Το αποτέλεσμα; Οι άνθρωποι που βούρτσιζαν τα δόντια τους για λιγότερο από δύο λεπτά δύο φορές την ημέρα είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να αντιμετωπίσουν καρδιακές παθήσεις σε σχέση με αυτούς που τα βούρτσιζαν για δύο λεπτά δύο φορές την ημέρα.

Σελίδα 2 από 2

Πηγή: Well + Good | Εικόνα: Pexels