Καρκίνος του δέρματος: όλοι σχεδόν ξεχνούν να ελέγξουν αυτά τα 10 σημεία

Αποφύγετε πολλά προβλήματα ελέγχοντας τον εαυτό σας για ενδεχόμενο καρκίνο του δέρματος κάθε μήνα

Ο καρκίνος του δέρματος είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα είδη καρκίνου, αλλά είναι και ένα είδος καρκίνο το οποίο μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά – αλλά είναι σημαντικό να ανακαλύψετε τα συμπτώματα σε πρώιμο στάδιο. Ελέγχοντας το δέρμα σας κάθε μήνα για σημάδια ή ελιές, μπορείτε να αποφύγετε τα προβλήματα. Μια μικρή σημείωση: βεβαιωθείτε οτι θα ελέγξετε το σώμα σας από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Επομένως, μην ξεχάσετε αυτά τα δέκα σημεία.

1. Ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σας

Απλά ελέγξτε: βάζετε ποτέ αντηλιακό ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σας; Μάλλον όχι. Αυτές οι περιοχές τις περισσότερες φορές είναι απροστάτευτες από τον ήλιο το καλοκαίρι και συνεπώς είναι πιο ευάλωτες  σε καρκίνο του δέρματος. Ελέγξτε για ροζ ή φολιδοειδή σημάδια ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σας καθώς αυτά μπορεί να υποδηλώνουν καρκίνο του δέρματος ή μελάνωμα. Βγάλτε μια φωτογραφία και ελέγξτε αν είναι ακόμα εκεί μετά από λίγες εβδομάδες.

2. Μέσα στα αυτιά σας

Τα αυτιά σας έχουν ανώμαλες επιφάνειες, εσοχές και σχισμές. Μην ελέγξετε μόνο τους λοβούς των αυτιών σας αλλά επιθεωρήστε ολόκληρο το αυτί σας. Υπάρχουν παράξενα εξογκώματα ή αιμορραγία; Τότε θα πρέπει να το παρακολουθήσετε. Επικοινωνήστε με τον γιατρό σας αν αυτές οι ανωμαλίες δεν επουλωθούν.

3. Τα μάτια σας

Έχετε όγκους ή εξογκώματα γύρω από τα μάτια σας; Πρησμένα βλέφαρα ή κόκκινα μάτια; Παρατηρείτε πτώση των βλεφαρίδων σας; Όλα αυτά ενδέχεται να είναι σημάδια καρκίνου του δέρματος. Ελέγξτε τα μάτια σας για αυτά τα συμπτώματα κάθε μήνα. ΑΝ το σύμπτωμα παραμένει τότε καλό θα ήταν να επισκεφτείτε έναν γιατρό.

4. Κάτω χαμηλά

Οι ευαίσθητες περιοχές είναι ευπαθείς σε μελάνωμα. Ιδιαίτερα αν κάνετε σολάριουμ. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να είστε γυμνοί κάτω από υπεριώδη ακτινοβολία, επομένως καλό θα ήταν να ελέγξετε τα πράγματα εκεί κάτω για τυχόν παράξενα σημάδια ή γενικό αποχρωματισμό του δέρματος σε αυτή την περιοχή.

Τι άλλο πρέπει να ελέγξετε; Μπορείτε να το διαβάσετε στην επόμενη σελίδα.

Σελίδα 1 από 2