Ένα σαπούνι κάτω από τα σεντόνια σας πριν πάτε για ύπνο; Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να το δοκιμάσετε

Συμπτώματα

Τα συμπτώματα του συνδρόμου ανήσυχων ποδιών είναι τρέμουλο στα πόδια, μια ανεξέλεγκτη παρόρμηση να τα κινούμε και έλλειψη ξεκούρασης. Τα συμπτώματα μειώνονται όταν τα πόδια βρίσκονται σε κίνηση και χειροτερεύουν την νύχτα. Αναγνωρίζετε αυτά τα συμπτώματα; Αν ναι, τότε ίσως έχετε σύνδρομο ανήσυχων ποδιών. Πιθανώς να είστε κουρασμένοι εξαιτίας αυτού και να έχετε δυσκολία στην συγκέντρωση. Οι άνθρωποι με σύνδρομο ανήσυχων ποδιών συχνά νοιώθουν περιορισμένοι επειδή δεν μπορούν να πάνε στο σινεμά ή να ταξιδέψουν μεγάλες αποστάσεις με τρένο ή αεροπλάνο.

Αίτια

Τα αίτια του συνδρόμου ανήσυχων ποδιών δεν είναι γνωστά. Πιθανώς οφείλεται σε πρόβλημα στα νευρικά κύτταρα στο μυαλό τα οποία ελέγχουν την κίνηση και τα αντανακλαστικά. Η ασθένεια αυτή φαίνεται να είναι κληρονομική. Μερικές φορές οφείλεται σε χαμηλά επίπεδα σιδήρου ή σαν παρενέργεια άλλων χρόνιων ασθενειών όπως νεφρική ανεπάρκεια ή διαβήτης.

Σαπούνι από λεβάντα

Σε ένα επεισόδιο του τηλεοπτικού προγράμματος, Dr. Oz, ο πασίγνωστος γιατρός μίλησε για μια περίεργη θεραπεία για το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών που φαίνεται να είναι αποτελεσματική: η τοποθέτηση σαπουνιού κάτω από τα σεντόνια σας και πιο συγκεκριμένα σαπούνι από λεβάντα. Η λεβάντα φαίνεται να έχει καταπραϋντικές ιδιότητες. Βάλτε ένα κομμάτι από σαπούνι λεβάντας ανάμεσα στα σεντόνια σας στα πόδια σας κάθε βράδυ. Θα παρατηρήσετε ότι οι σπασμοί και οι κράμπες μειώνονται και νοιώθετε τα πόδια σας πιο ήρεμα! Αξίζει μια προσπάθεια, σωστά;

Απόδειξη 

Η τεχνική με το σαπούνι από λεβάντα δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη αλλά πολλοί άνθρωποι δηλώνουν στο διαδίκτυο ότι έχει αποτελέσματα. Άλλοι αναρωτιούνται αν έχει την επίδραση ενός φαρμάκου πλασέμπο. Μια γυναίκα πάλι δήλωσε ότι έβαλε το σαπούνι κάτω από τα σεντόνια χωρίς να το γνωρίζει ο σύζυγός της και αμέσως παρατήρησε ότι κοιμήθηκε πολύ καλύτερα. Επομένως, δεν είναι απλά στο μυαλό σας – δουλεύει πραγματικά. Βεβαιωθείτε οτι είναι όμως σαπούνι από λεβάντα καθώς ένα άλλο κοινό σαπούνι δεν θα έχει αποτελέσματα.

Σελίδα 2 από 2

Θέλετε να αποθηκεύσετε αυτό το άρθρο για αργότερα; Κάντε το Pin στο Pinterest.