Μερικά εγκεκριμένα πρόσθετα στα πλαστικά δοχεία ενδέχεται να είναι βλαβερά

Ακόμα και τα εγκεκριμένα πρόσθετα ενδέχεται να είναι επικίνδυνα.

Βλέπουμε προειδοποιήσεις για επικίνδυνα χημικά στα πλαστικά εδώ και πολύ καιρό. Για παράδειγμα, ότι δεν είναι καλό να πίνετε από το ίδιο πλαστικό μπουκάλι για πολύ καιρό. Αυτό ισχύει επειδή πλαστικά σωματίδια από το πλαστικό καταλήγουν στο ρόφημα και αυτό οδηγεί στην λήψη επικίνδυνων χημικών. Τα χημικά και τα πρόσθετα στα πλαστικά δοχεία ενδέχεται να είναι επικίνδυνα για την υγεία αλλά και την ανάπτυξη των παιδιών ιδιαίτερα. Αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα ακόλουθα πρόσθετα.

Ακόμα και τα εγκεκριμένα πρόσθετα ενδέχεται να είναι επικίνδυνα.

Πλαστικό

Δέχεστε πολλές συμβουλές (ανεπιθύμητες τις περισσότερες φορές) όταν είστε γονιός. Πρέπει να σκεφτείτε όχι μόνο την δική σας υγεία αλλά και των παιδιών σας. Μετά από αμέτρητες μελέτες γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε πλαστικά μπουκάλια, ποτήρια και δοχεία που περιέχουν BPA. Το BPA είναι ένα επικίνδυνο χημικό που σας αρρωσταίνει αν έρθετε σε επαφή μαζί του. Παρόλα αυτά, υπάρχουν και πολλά άλλα χημικά και πρόσθετα που είναι βλαβερά για την υγεία σας και μπορούν να βλάψουν την ανάπτυξη των παιδιών σας.

Έρευνα

Μια νέα έρευνα που διεξήχθη από την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής δείχνει ότι μερικά χημικά στις χρωστικές και στα συντηρητικά των φαγητών αλλά και στην συσκευασία τους ενδέχεται να είναι βλαβερά για το παιδί σας. Η έρευνα τονίζει επίσης ότι η παιδική παχυσαρκία μπορεί να οφείλεται σε βλαβερά χημικά στο πλαστικό. Αυτός είναι ο λόγος που είναι καλύτερο να επιλέγετε δοχεία από γυαλί ή μπαμπού.

Πηγαίνετε στην επόμενη σελίδα για να βρείτε ποια χημικά θα πρέπει να προσέχετε!

Σελίδα 1 από 2