Ουάου! Επομένως ΑΥΤΟ λέει η στάση του ύπνου σας για την υγεία σας!

Ανάσκελα

Κοιμάστε ανάσκελα; Τότε είστε τυχεροί επειδή αυτή είναι η πιο υγιής στάση για ύπνο! Το να κοιμάστε ανάσκελα είναι καλό για την σπονδυλική σας στήλη καθώς ευθυγραμμίζεται σωστά. Αυτή η στάση προκαλεί λιγότερη καταπόνηση στους μύες, στην πλάτη και τον λαιμό σας. Επίσης, αυτή η στάση είναι η καλύτερη για το δέρμα σας. Το πρόσωπο σας δεν θα σχηματίσει ρυτίδες και κηλίδες σε αντίθεση με αυτούς που κοιμούνται ανάσκελα ή μπρούμυτα. Αυτή η στάση είναι επίσης καλή για τις γυναίκες καθώς μειώνει την εμφάνιση ρυτίδων στο στήθος αλλά και το κρέμασμα του στήθους. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι χειροτερεύει το ροχαλητό.

Στο πλάι

Κοιμάστε στο πλάι; Σίγουρα δεν είστε οι μόνοι, επειδή αυτή είναι η πιο συνηθισμένη στάση για ύπνο. Όταν κοιμάστε σο πλάι ενδέχεται να εμφανίσετε πόνο στα χέρια και στα πόδια σας επειδή συνεχώς ξαπλώνετε σε μια πλευρά. Αν κοιμάστε στην δεξιά σας πλευρά αυτό προκαλεί προβλήματα στην πέψη αλλά και καούρες. Ένα πλεονέκτημα: αν κοιμάστε στο πλάι βελτιώνεται την κυκλοφορία του αίματος και μειώνετε το ροχαλητό.

Μπρούμυτα

Έχουμε άσχημα νέα για τους ανθρώπους που κοιμούνται μπρούμυτα. Αυτή η στάση είναι η πιο ανθυγιεινή. Θα αναπτύξετε προβλήματα στον λαιμό, αφού το κεφάλι σας είναι στραμμένο στο πλάι, αλλά και στην πλάτη. Η σπονδυλική σας στήλη παίρνει μια δύσκολη στάση κάτι που θα σας κάνει να πετάγεστε και να γυρνάτε περισσότερο. Σαν αποτέλεσμα ο ύπνος σας θα είναι πιο ανήσυχος. Επίσης, αν προσπαθήσετε να κοιμηθείτε με γεμάτο στομάχι, δεν θα νοιώσετε και πολύ άνετα! Μειώνει το ροχαλητό παρόλα αυτά, επομένως έχει και ένα θετικό.

Σελίδα 2 από 2

Θέλετε να αποθηκεύσετε αυτό το άρθρο για αργότερα; Κάντε το Pin στο Pinterest.