Μόνο το 1% των γυναικών αναγνωρίζει τα συμπτώματα του καρκίνου στις ωοθήκες

καρκίνος ωοθηκών

Το να είστε ενημερωμένοι για αυτά τα συμπτώματα μπορεί να κάνει την διαφορά

Είναι κάτι που όλοι ελπίζουμε να μην χρειαστεί ποτέ να αντιμετωπίσουμε: ο καρκίνος. Νοιώθουμε ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι υποφέρουν από αυτή την φριχτή ασθένεια. Ένα είδος καρκίνου που είναι πολύ συνηθισμένο είναι ο καρκίνος στις ωοθήκες. Αυτό το είδος καρκίνου εμφανίζεται σε μια ή και στις δύο ωοθήκες. Πολλές γυναίκες που πάσχουν από αυτό δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι ήταν άρρωστες επειδή δεν έχει πολλά ορατά συμπτώματα όπως ο καρκίνος του στήθους ή αυτός του δέρματος. Σε αυτό το άρθρο θα σας ενημερώσουμε για μερικά από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα.

Μόνο το ένα τοις εκατό των γυναικών αναγνωρίζουν τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα του καρκίνου στις ωοθήκες.

Καρκίνος στις ωοθήκες

Σύμφωνα με την Shannon Westin, γιατρό και ειδική στην ογκολογία στο Κέντρο Καρκίνου  MD Anderson, τα συμπτώματα του καρκίνου στις ωοθήκες δεν είναι εύκολο να τα αναγνωρίσει κάποιος. “Είναι πολύ διακριτικά, εύκολο να τα αγνοήσει κάποιος και μπορεί να τα αποδώσει κάποιος σε άλλα πράγματα όπως μια αλλαγή στην διατροφή.” Δυστυχώς, αν αγνοήσετε αυτά τα συμπτώματα μπορεί να αφήσετε χώρο στην ασθένεια να αναπτυχθεί κάτι που σημαίνει ότι η θεραπεία θα είναι πιο δύσκολη όταν την ανακαλύψετε. “Αυτό συνήθως οδηγεί σε μια αργοπορημένη διάγνωση,” εξηγεί ο Westin. Αν και τα συμπτώματα είναι σχετικά ασαφή, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε τον γιατρό σας αν βιώσετε ένα ή παραπάνω από τα συμπτώματα που θα εξηγήσουμε παρακάτω.

Έρευνα

Μια Βρετανική έρευνα που διεξήχθη από το Target Ovarian Cancer έδειξε ότι μόνο το ένα τις εκατό όλων των γυναικών αναγνωρίζουν το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα του καρκίνου στις ωοθήκες. Κάθε μέρα (!) γύρω στις 11 γυναίκες πεθαίνουν εξαιτίας αυτής της ασθένειας στη Αγγλία, επομένως είναι σημαντικό να είστε ενημερωμένοι για τα συμπτώματα. Το σύμπτωμα που τόσες λίγες γυναίκες αναγνωρίζουν είναι το γεγονός ότι πρέπει να πάτε τουαλέτα πιο συχνά σε σχέση με το παρελθόν.

Πηγαίνετε στην επόμενη σελίδα για να διαβάσετε για τα εφτά συμπτώματα του καρκίνου στις ωοθήκες που όλες οι γυναίκες θα πρέπει να γνωρίζουν.

Δήλωση αποποίησης ευθύνης: Αυτές οι πληροφορίες δεν αποτελούν εναλλακτική για βοήθεια από επαγγελματίες γιατρούς. Σε περίπτωση αμφιβολίας παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας.

Σελίδα 1 από 2