Αν τρώτε Τρεις χουρμάδων Την Ημέρα θα Δείτε Απίστευτη Αλλαγή στο Σώμα σας!

Μάτια

Οι χουρμάδες έχουν επίσης μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Α. Αυτή η βιταμίνη βοηθάει στην προστασία των ματιών σας αλλά και στην ανάπλαση του κερατοειδή χιτώνα. Επίσης περιέχουν  λουτείνη και ζεαξανθίνη τα οποία προστατεύουν τα μάτια σας και παράγουν ένα φίλτρο προστασίας ενάντια στις βλαβερές ακτίνες UV.

Τόνωση

Οι χουρμάδες αποτελούν ένα  ιδανικό σνακ ανάμεσα στα γεύματα, όπως συμβαίνει με όλα τα φρούτα. Περιέχουν ζάχαρη και σας δίνουν ενεργειακή τόνωση. Μπορείτε να συνδυάστε αυτό το σνακ με ξηρούς καρπούς έτσι ώστε να έχετε ακόμα μεγαλύτερη τόνωση εξαιτίας των λιπαρών που βρίσκονται μέσα στους ξηρούς καρπούς. Ταυτόχρονα, οι βιταμίνες θα διεγείρουν την εγκεφαλική σας δραστηριότητα.

Πέψη

Η κατανάλωση ενός ή δύο χουρμάδων βοηθάει στην πέψη. Συχνά προβλήματα όπως η δυσκοιλιότητα και οι καούρες θα εξαφανιστούν από την κατανάλωση χουρμάδων εξαιτίας των καθαριστικών ιδιοτήτων που έχουν. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας των αμινοξέων και των φυτικών ινών που περιέχουν. Το φρούτο αυτό βοηθάει το σώμα σας να επεξεργαστεί το φαγητό που καταναλώνετε και βελτιώνει την πέψη σας.

Πόνος

Οι χουρμάδες περιέχουν μαγνήσιο το οποίο βοηθάει στην ανακούφιση από πρηξίματα και πόνους που έχετε. Ταυτόχρονα έχει αντιβακτηριδιακή δράση με αποτέλεσμα να στην πρόληψη αλλά και την μείωση των μολύνσεων.

Όπως καταλαβαίνετε οι χουρμάδες είναι πολύ καλοί για την υγεία σας και θα ήταν καλό για σας να τρώτε ένα δύο κάθε μέρα!

Σελίδα 2 από 2

Εικόνα: Wikimedia Commons, Alex Proimos