Με αυτή την φανταστική συμβουλή μπορείτε να κρατήσετε τα φρούτα σας φρέσκα για διπλάσιο χρονικό διάστημα

Δεν υπάρχει λόγος να αφήνετε τα φρούτα σας να χαλάνε αφού τα αγοράσετε. Με αυτό το απλό κόλπο θα μείνουν φρέσκα για πολύ περισσότερο! Το μόνο που χρειάζεστε είναι ξύδι, αλάτι και νερό.

Ξύδι

Όταν αγοράσετε φρέσκα φρούτα βάλτε τα στο νεροχύτη της κουζίνας. Γεμίστε τον νεροχύτη με νερό και προσθέστε μια κούπα ξύδι. Το ξύδια θα αφαιρέσει το κερί και άλλες βρωμιές που βρίσκονται στην φλούδα ή στην σάρκα του φρούτου. Επίσης θα σταματήσει την εκδήλωση μούχλας και αυτό σημαίνει ότι θα μπορέσετε να διατηρήσετε τα φρούτα σας φρέσκα για περισσότερο χρονικό διάστημα. Επίσης προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι στο νερό καθώς αυτό θα σκοτώσει όλα τα μικρά έντομα. Αφήστε το φρούτο να μουλιάσει για δέκα λεπτά και μετά ξεπλύνετε το και στεγνώστε το με χαρτί κουζίνας. Το φρούτο θα διαρκέσει διπλάσιο χρονικό διάστημα από ότι συνήθως!

Ψυγείο

Τα περισσότερα φρούτα μπορούν να παραμείνουν εκτός ψυγείου. Στο ψυγείο χάνουν πολλές φορές την γεύση τους! Ενώ όμως μερικά φρούτα καλό είναι να μην μπαίνουν στο ψυγείο, σε άλλα επιβραδύνεται η διαδικασία ωρίμανσης στο ψυγείο. Τα τυπικά καλοκαιρινά φρούτα παρόλα αυτά, όπως οι φράουλες, τα ράσμπερι και τα κεράσια διατηρούνται καλύτερα στο ψυγείο. Το ίδιο ισχύει για τα σταφύλια και τα κομμένα φρούτα.

Σελίδα 2 από 2

Εικόνα: Pexels