Ακολουθήστε αυτές τις 8 συμβουλές και το σώμα σας μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο

Φροντίστε το κρεβάτι σας

Συχνά συνιστάται να αντικαθιστάτε το σώμα σας κάθε οχτώ με δέκα χρόνια. Κάθε χρόνο, περνάμε 3000 ώρες περίπου στα κρεβάτια μας, επομένως τα στρώματα μας περνάνε αρκετά. Για να κάνετε το στρώμα σας να αντέξει όσο το δυνατόν περισσότερο, θα πρέπει να το προσέχετε σωστά. Αν δεν το κάνετε αυτό, θα παρατηρήσετε ότι θα αρχίσει να μυρίζει και να χάνει την άνεση του. Με αυτές τις οχτώ συμβουλές θα κάνετε το στρώμα σας να αντέξει πολύ περισσότερο.

Τα στρώματα είναι σχετικά ακριβά, επομένως θα θέλετε να τα κρατήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο.

1. Περιστρέψτε το

Παλιά, ήταν αναγκαία η περιστροφή των στρωμάτων εξαιτίας των ελατηρίων που είχαν μέσα τους. Στις μέρες μας όμως τα περισσότερα στρώματα δεν έχουν ελατήρια. Ακόμα και έτσι όμως ακόμα συνιστούμε να περιστρέφετε το στρώμα σας κάθε μήνα. Αυτό το κάνετε για να αποφύγετε την εμφάνιση βαθουλωμάτων.

2. Κάλυμμα στρώματος

Μπορείτε να αγοράσετε ένα κάλυμμα στρώματος χωρίς πολλά λεφτά. Αυτή η προστατευτική στρώση πλένεται εύκολα αφού δεν μπορείτε να βάλετε το στρώμα σας στο πλυντήριο. Με αυτό τον τρόπο όλη η υγρασία, η σκόνη και η βρωμιά θα πηγαίνει σε αυτό και δεν θα έχετε λεκέδες στο στρώμα σας. Σας έρχονται στο μυαλό αυτά τα άσχημα, πλαστικά καλύμματα τα οποία ήταν πολύ άβολα; Μην ανησυχείτε, στις μέρες μας υπάρχουν πολλά είδη από καλύμματα στρώματος και θα είστε σε θέση να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει.

3. Μην στέκεστε πάνω στο κρεβάτι

Φωνάζετε συχνά στα παιδιά σας να μην πηδάνε πάνω στα κρεβάτια; Έχετε δίκιο σε αυτί επειδή μπορεί να σπάσουν τα ξύλινα στηρίγματα αλλά και το ίδιο το στρώμα. Αλλά ακόμα και αν δεν έχετε παιδιά μπορεί να κάνετε ένα λάθος σαν το ακόλουθο: να πατήσετε πάνω στο κρεβάτι σας για να φτάσετε σε ένα ράφι. Η πίεση σε εκείνο το σημείο από το βάρος του σώματος σας δημιουργεί βαθουλώματα στο στρώμα σας και ενδέχεται να σπάσει και τα ξύλινα στηρίγματα.

4. Κατοικίδια

Ναι είναι πολύ να κοιμάστε αγκαλιά με το σκύλο ή την γάτα σας, αλλά αυτό δεν βοηθάει στην διατήρηση της καλής κατάστασης του στρώματος σας. Οι τρίχες και τα κομματάκια από το δέρμα τους θα κάνουν το στρώμα σας πιο βρώμικο πολύ γρηγορότερα. Επιπλέον, μπορεί να κάνουν κοψίματα (κατά λάθος) με τα κοφτερά νύχια τους ή να το καταστρέψουν ολοσχερώς.

Συνεχίστε την ανάγνωση στην επόμενη σελίδα για τα επόμενα τέσσερα κόλπα!

Σελίδα 1 από 2