4 απλά κόλπα που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια

Εδώ είναι το πώς μπορείτε να απαλλαγείτε εύκολα από αυτά τα μικρά και ενοχλητικά ζωύφια!

Η άνοιξη μπήκε για τα καλά και φέρνει και πολλές αλλαγές. Πολλοί άνθρωποι άρχισαν να καλλωπίζουν τους κήπους τους ή να βγαίνουν έξω για να απολαύσουν τον ήλιο. Δυστυχώς όμως, η άνοιξη φέρνει και κάποια αρνητικά πράγματα. Τα έντομα είναι ήδη παντού και σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και αυτά τα ενοχλητικά μυρμήγκια. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να απαλλαγείτε από αυτά τα ζωύφια.

Εδώ είναι πώς να το κάνετε!

1. Χρησιμοποιήστε κιμωλία

Μπορείτε να κρατήσετε τα μυρμήγκια μακριά κάνοντας απλά μια γραμμή με κιμωλία μπροστά από τις πόρτες ή τα παράθυρα σας. Οι επιστήμονες δεν μπορούν να εξακριβώσουν πως δουλεύει η κιμωλία ενάντια σε αυτά τα μικρά έντομα. Μια από τις θεωρίες τους είναι ότι δεν τους αρέσει η μυρωδιά της. Αν κάνετε μια γραμμή με κιμωλία τα μυρμήγκια δεν θα την περάσουν.

2. Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα

Υπάρχουν πάρα πολλά χημικά προϊόντα που υπόσχονται ότι θα κρατήσουν τα μυρμήγκια μακριά αλλά μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας μείγμα το οποίο θα σας εξοικονομήσει χρήματα αλλά είναι και μια φυσική λύση. Αναμείξτε ίσες ποσότητες μαγειρικής σόδας και  ζάχαρης άχνης και ανακατέψτε τα καλά. Στα μυρμήγκια αρέσουν τα γλυκά πράγματα και αυτό το μείγμα θα τα προσελκύσει. Είναι σημαντικό να μην χρησιμοποιήστε κοινή ζάχαρη επειδή τα μυρμήγκια θα είναι σε θέση να προσέξουν την διαφορά ανάμεσα στην ζάχαρη και στην σόδα. Ρίξτε το μείγμα σε όσα σημεία έχετε παρατηρήσει τα έντομα. Γιατί δουλεύει τόσο καλά η μαγειρική σόδα ενάντια στα μυρμήγκια; Η μαγειρική σόδα έχει επίδραση στις τιμές του pH, κάτι που σημαίνει ότι αποδεικνύεται θανάσιμη για τα μυρμήγκια αν την καταπιούν.

Πηγαίνετε στην επόμενη σελίδα για περισσότερες συμβουλές!

Σελίδα 1 από 2