Αυτά είναι 4 εξαιρετικά οφέλη από τα κρεμμύδια

onion-tears

Τα κρεμμύδια είναι πολύ καλά για σας

Τα κρεμμύδια και το σκόρδο είναι βασικά στοιχεία σε κάθε κουζίνα. Είτε μαγειρεύετε ένα Ιταλικό, Μεξικάνικο είτε Ινδονησιακό γεύμα, στις περισσότερες συνταγές θα χρειαστείτε κρεμμύδια και σκόρδο. Τα κρεμμύδια δεν δίνουν μόνο γεύση αλλά είναι και πολύ υγιεινά. Επομένως, έχετε αρκετούς λόγους να προσθέσετε κρεμμύδι στο φαγητό σας σε καθημερινή βάση.

Χρησιμοποιείτε πάντα κρεμμύδια στα πιάτα σας;

1. Καλά βακτήρια

Προτιμούμε να μην πολυσκεφτόμαστε τα βακτήρια. Αυτά είναι άλλωστε ο λόγος που αρρωσταίνουμε, σωστά; Όχι πάντα όμως. Έχουμε και πολλά βακτήρια μέσα μας τα οποία μας βοηθούν να μείνουμε υγιείς. Τα κρεμμύδια περιέχουν ίνες πρεβιοτικών οι οποία βοηθούν τα έντερα σας. Διατηρούν την χλωρίδα των εντέρων σας υγιή και κρατούν σε κανονικά επίπεδα τον αριθμό των βακτηριδίων. Τα κρεμμύδια περιέχουν επίσης μια ουσία που διεγείρει την ανάπτυξη μπιφιδοβακτήριων. Αυτά τα βακτήρια καταπολεμούν άλλα βακτήρια τα οποία κάνουν ζημιά στα έντερα σας.

2. Η καρδιά σας

Υπάρχουν αρκετές μελέτες για την επίδραση των κρεμμυδιών στο αίμα σας. Αυτές οι μελέτες έδειξαν ότι η κατανάλωση κρεμμυδιών σε τακτική βάση μειώνει σημαντικά των κίνδυνο θρόμβων στο αίμα. Εκτός αυτού, δεν υπάρχει χοληστερόλη στα κρεμμύδια και δίνουν πολύ γεύση. Επομένως, είναι πολύ καλύτερο να προσθέσετε ένα κρεμμύδι στο φαγητό σας αντί για περισσότερο αλάτι για παράδειγμα. Το αλάτι είναι κακό για την πίεση του αίματος σας ενώ το κρεμμύδι έχει μόνο οφέλη για την υγεία σας.

Πηγαίνετε στην επόμενη σελίδα για τα τελευταία δύο οφέλη για την υγεία σας!

Σελίδα 1 από 2