Μια καρδιολόγος μοιράζεται 5 συμβουλές για να κρατάμε την καρδιά μας υγιή

Μπορείτε να βάλετε και μόνοι σας αυτούς τους στόχους

Δεν έχετε κάποια πάθηση ή πρόβλημα; Τότε η υγεία σας είναι καλή, σωστά; Χρησιμοποιούμε αυτή την δικαιολογία μερικές φορές για να ξεφύγουμε. Όλοι συμφωνούμε όμως ότι η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη. Επομένως προσέξτε την καρδιά σας και ακούστε αυτές τις συμβουλές από αυτήν τον καρδιολόγο.

Η καρδιολόγος Jennifer Haythe λέει στο Well + Good τι κάνει για να κρατήσει την καρδιά της υγιή.

Η καρδιά σας

Γιατί είναι σημαντικό να κρατήσετε την καρδιά σας υγιή; Η καρδιά συνδέεται με τα πάντα στο σώμα συνεπώς επηρεάζεται πολλά πράγματα. Η Dr. Haythe εξηγεί ότι η καρδιά σας είναι ένα μυς που χρειάζεται εξάσκηση, όπως συμβαίνει με όλους τους μύες. Η καρδιά σας συνδέεται επίσης με το νευρικό σύστημα επομένως όταν δεν νοιώθετε καλά ή έχετε πολύ άγχος αυτό θα επηρεάσει και την καρδιά σας. Επομένως είναι πολύ σημαντικό να κρατάτε την καρδιά σας σε φόρμα.

1. Θέστε στόχους εξάσκησης

Η Dr. Haythe συχνά πάει για τρέξιμο για να κρατήσει την καρδιά της υγιή. Παρακινεί τον εαυτό της δηλώνοντας συμμετοχή σε μαραθώνιους ή μισούς μαραθώνιους. Όταν το κάνετε αυτό, θα πρέπει να εξασκηθείτε πριν από τον αγώνα. Αφιερώνει 45 λεπτά περίπου σε δυνατές καρδιαγγειακές ασκήσεις τέσσερις με πέντε φορές την εβδομάδα. Το κολύμπι και το τρέξιμο αποτελούν παραδείγματα τέτοιων ασκήσεων. Ευτυχώς δεν χρειάζεται να θέσετε δύσκολους στόχους. Ο Αμερικανικός Οργανισμός για την Καρδιά συμβουλεύει τους ενήλικες να αφιερώνουν 150 λεπτά περίπου σε ημι-έντονη άσκηση όπως περπάτημα, χορό και κηπουρική. Εναλλακτικά μπορείτε να αφιερώνετε 75 λεπτά την εβδομάδα σε έντονη άσκηση.

2. Ακολουθήστε μια μεσογειακή δίαιτα

Συνήθως δεν βοηθάει να αποφεύγετε εντελώς συγκεκριμένα φαγητά αλλά αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη δίαιτα. Η Dr. Hythe προσπαθεί να ακολουθεί όσο το δυνατόν περισσότερο την μεσογειακή διατροφή. Για αυτήν ,αυτό περιλαμβάνει κόκκινο κρέας δύο φορές την εβδομάδα. Εκτός αυτού, τρώει πολλά ψάρια, κοτόπουλο, όσπρια, φρούτα, ξηρούς καρπούς και ελαιόλαδο.

Πηγαίνετε στην επόμενη σελίδα για να διαβάσετε τρεις ακόμα συμβουλές.

Σελίδα 1 από 2