Ουάου! Επομένως ΑΥΤΟ λέει η στάση του ύπνου σας για την υγεία σας!

Δεν είναι καλές όλες οι στάσεις του ύπνου για σας!

Όλοι κοιμούνται διαφορετικά. Υπάρχουν πολλές στάσεις για να κοιμηθεί κάποιος στο κρεβάτι. Σε μερικούς αρέσει να κοιμούνται στο πλάι σε ένα στρώμα νερού, σε άλλους να κοιμούνται ανάσκελα σε ένα σκληρό στρώμα – αλλά είναι γεγονός ότι όλοι περνάμε περίπου το ένα τρίτο της ζωής μας κοιμούμενοι, και σίγουρα αυτός είναι πολύ χρόνος! 

Αλλά ποια είναι η καλύτερη θέση για να κοιμηθεί κάποιος;

Υγεία

Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για το σώμα και το μυαλό σας, κατά κάποιον τρόπο είναι σαν φορτίζουμε το σώμα μας. Αυτός είναι ο λόγος που η έλλειψη ύπνου μπορεί ν έχει αρνητικές συνέπειες και να επηρεάσει την μνήμη σας, την συγκέντρωση σας, τον χρόνο αντίδρασης σας, την αποφασιστικότητα σας, τα συναισθήματα σας αλλά και την σωματική υγεία σας. Επομένως, ο ύπνος  σας κάνει καλό. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, η στάση του ύπνου μπορεί να έχει αρνητικό ή θετικό αντίκτυπο στο σώμα σας.

Ξεκούραση

Προσπαθήστε να κοιμάστε για τουλάχιστον έξι ώρες κάθε νύχτα. Έρευνες έχουν δείξει ότι αν κάποιος κοιμάται λιγότερο από έξι ώρες είναι σαν να κοιμάται καθόλου την νύχτα. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν αυτό συμβαίνει που και που, αλλά ακόμα και μετά από δύο μόλις εβδομάδες έλλειψης ύπνου, υα παρατηρήσετε διαφορά στο σώμα και στο μυαλό σας. Ίσως πιστεύετε ότι λειτουργείτε όπως συνήθως μετά από μια δύσκολη νύχτα, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.

Στάση του ύπνου

Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να χωριστούν σε τρεις κατηγορίες: αυτούς που κοιμούνται μπρούμυτα, αυτούς που κοιμούνται ανάσκελα και αυτούς που κοιμούνται στο πλάι. Η στάση στην οποία κοιμάστε μπορεί να είναι καλή για το μυαλό και το σώμα σας, αλλά μπορεί να προκαλέσει και ασθένειες.

Επομένως πηγαίνετε στην επόμενη σελίδα για να μάθετε τα υπέρ και τα κατά της κάθε στάσης ύπνου.

Σελίδα 1 από 2