Αν πιείτε δύο ποτήρια κόκκινο κρασί πριν πάτε για ύπνο, τότε μπορεί να έχετε αυτό το απίστευτο όφελος

Θέλετε να απολαύσετε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και να έχετε όφελος από αυτό; Και όμως είναι δυνατό!

Αυτές τις ημέρες, η μια μελέτη μετά την άλλη μας αποκαλύπτει τι είναι υγιεινό και τι όχι. Αν και οι περισσότερες δεν μας χαροποιούν, τώρα έχουμε μια έρευνα που πραγματικά μας αρέσει … Αν μια έρευνα είναι προς το συμφέρον μας, τότε σίγουρα θα την πιστέψουμε, όπως συμβαίνει με αυτή. Οι ερευνητές ανακάλυψαν κάτι ενδιαφέρον για το κόκκινο κρασί!

Σας αρέσει ένα ποτήρι κόκκινο κρασί όσο και σε εμάς;

Κόκκινο κρασί

Το κόκκινο κρασί είναι ένα κλασικό ποτό που αρέσει σε πολλούς ανθρώπους. Το κόκκινο κρασί πάει πολύ με το κόκκινο κρέας και τα τυριά, αλλά είναι εξίσου ωραίο να έχετε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί το βράδυ ενώ είστε στον καναπέ. Merlot, Cabernet Sauvignon, Malbec, Shiraz ή Tempranillo: μερικοί άνθρωποι έχουν ξεκάθαρη προτίμηση ενώ σε άλλους αρέσουν όλα.

Θερμοκρασία δωματίου

Πάντα είχαμε την εντύπωση ότι πρέπει να πίνουμε το κόκκινο κρασί σε θερμοκρασία δωματίου. Αυτό όμως δεν ισχύει! Σύμφωνα με την Ακαδημία Κρασιού, είναι πολύ καλύτερο να πίνουμε το κόκκινο κρασί σε θερμοκρασία ανάμεσα σε 12 και 18 βαθμούς. Μια πιο ζεστή θερμοκρασία λέγεται ότι βγάζει την μια πιο έντονη γεύση αλκοόλ κάτι που σημαίνει ότι χάνεται η απαλή γεύση του κρασιού.

Υγιεινό

Τώρα, αποδεικνύεται ότι το κόκκινο κρασί μας κάνει καλό. Ερευνητές από το Ισπανικό Εθνικό Κέντρο Ερευνών στην Μαδρίτη κατέληξαν ότι το κόκκινο κρασί κάνει πολύ καλό στα δόντια. Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό συμβαίνει επειδή περιέχει ένα συστατικό που λέγεται πολυφαινόλη. Αυτό το συστατικό εμποδίζει τα βακτήρια από το να κολλούν στα δόντια σας. Αυτό σημαίνει ότι διατρέχετε μικρότερο κίνδυνο να πάθετε πλάκα, πέτρα ή τερηδόνα.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά το κόκκινο κρασί μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος! Πως; Διαβάστε την επόμενη σελίδα!

Σελίδα 1 από 2