Με αυτή την φανταστική συμβουλή μπορείτε να κρατήσετε τα φρούτα σας φρέσκα για διπλάσιο χρονικό διάστημα

Αυτό το απλό κόλπο μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε τα φρούτα σας φρέσκα για περισσότερο χρονικό διάστημα

Τα φρούτα είναι υγιεινά και νόστιμα. Τα περισσότερα φρούτα είναι γεμάτα βιταμίνη C, ίνες αλλά και άλλες βιταμίνες και μέταλλα τα οποία κάνουν καλό στην υγεία μας. Επίσης, χάρη στα φυσικά σάκχαρα μας δίνουν πολύ ενέργεια. Το καλύτερο σνακ αν πεινάτε ελαφρά είναι ένα μήλο, ένα πορτοκάλι ή κάποιο άλλο φρούτο. Αλλά είναι κρίμα που χαλάνε τόσο γρήγορα… Ευτυχώς, έχουμε ένα χρήσιμο κόλπο για να κρατάτε τα φρούτα σας φρέσκα για περισσότερο χρονικό διάστημα!

Με αυτό τον τρόπο τα φρούτα σας δεν θα χαλάνε τόσο γρήγορα.

Φρούτα

Η συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα φρούτων είναι δύο κομμάτια. Το πρόβλημα είναι ότι τα φρούτα χαλάνε γρήγορα επειδή είναι ένα φρέσκο φαγητό. Και το καλύτερο είναι να κρατάτε τα φρούτα εκτός ψυγείου αφού χάνεται η γεύση τους. Εξαιτίας αυτών, αναγκάζεστε να πετάτε πολλές φρούτα τα οποία δεν προλάβατε να καταναλώσετε. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε για πόσο καιρό θα μείνουν φρέσκα τα μήλα και τα αχλάδια για παράδειγμα. Ιδιαίτερα όταν έχει πολύ ζέστη το φαγητό χαλάει πιο εύκολα. Σίγουρα δεν θα θέλατε να δαγκώσετε ένα μουχλιασμένο αχλάδι όπως δεν θέλετε να πετάτε και τα λεφτά σας. Ευτυχώς έχουμε ένα απλό κόλπο που θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τα φρούτα σας φρέσκα για διπλάσιο χρονικό διάστημα. Χωρίς χημικά συντηρητικά.

Πλύσιμο

Φυσικά πρέπει να πλύνετε τα φρούτα πριν τα φάτε. Αλλά πολλοί άνθρωποι πλένουν αμέσως όλο το μπολ με τις φράουλες ή τα μπλούμπερι ή τα ράσμπερι και τρώνε απλά λίγα. Τα υπόλοιπα μπαίνουν στο ψυγείο ενώ είναι ακόμα υγρά. Μην το κάνετε αυτό. Η υγρασία κάνει τα φρούτα να μουχλιάζουν πιο γρήγορα. Πάντα να στεγνώνετε τα φρούτα σας πριν τα βάλετε στο ψυγείο.

Μήλα

Αγοράσατε πολλά μήλα; Τα περισσότερα μήλα κρατάνε τουλάχιστον για μια εβδομάδα αλλά μπορείτε να τα κρατήσετε για ακόμα περισσότερο! Τυλίξτε το κάθε μήλο με χαρτί κουζίνας και βάλτε το προσεκτικά στο συρτάρι για τα λαχανικά  στο ψυγείο σας. Βεβαιωθείτε ότι δεν θα τραβήξετε το συρτάρι με δύναμη καθώς αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να σχηματιστούν μικρά καφέ σημάδια στο μήλο και να σαπίσει. Αν κρατάτε τα μήλα σας στο ψυγείο θα μείνουν φρέσκα και ωραία και δεν θα χάσουν την υφή τους.

Θέλετε να μάθετε πώς να κρατήσετε τα φρούτα σας φρέσκα για περισσότερο χρονικό διάστημα; Πηγαίνετε στην επόμενη σελίδα για να εξοικονομήσετε χρήματα αλλά και για να αποφύγετε την αγανάκτηση με ένα πολύ χρήσιμο κόλπο!

Σελίδα 1 από 2